Zo knap je de voorkant van je huis op

Vaak zijn we veel bezig met de binnenkant van ons huis. Daar komen we natuurlijk het meest en letten we dan ook veel op. De meubels worden zo nu en dan vervangen, de muren krijgen een nieuw likje verf en verschillende sfeermakers worden in huis gehaald. Maar denk je ook wel eens aan de buitenkant van je huis? Niet alleen handig wanneer je je huis wilt verkopen, maar ook om achterstallig onderhoud tegen te gaan. In dit blog lees je hoe je jouw huis aan de voorkant kunt opknappen. Jouw huis het lelijke eendje van de straat? Mooi niet met deze tips.

 

Schilderwerk

Iedere woning zou elke vijf tot acht jaar aan de buitenkant geschilderd moeten worden om achterstallig onderhoud te voorkomen. Doe je dat niet, dan loop je het risico op lekkages, houtrot en een minder aantrekkelijke woning op de markt wanneer je deze wilt verkopen. Het schilderen van kozijnen kun je het best doen wanneer het buiten een graad of 20 is. Niet alleen is dit voor jezelf een fijne temperatuur om in te werken, voornamelijk is dit fijn omdat de verf dan goed droogt en uithard. Je kunt er voor kiezen om het schilderwerk zelf te doen of uit te besteden. Als je het een ander laat doen, laat het schilderwerk dan in een keer doen om kosten te besparen. Indien je liever zelf aan de slag gaat, schuur dan eerst de oude verf weg, zorg dat alles is ontvet en breng dan eerst een grondlaag aan op een stofvrije ondergrond.

 

Gevelonderhoud

De gevel is hét aanzicht van het huis en bepaalt daarom de algemene uitstraling. Je wilt dan ook echt gaan voor de juiste gevelbekleding. Er zijn verschillende materialen waar je uit kunt kiezen. Zorg ervoor dat het materiaal niet alleen bij je eigen stijl past, maar ook bij het huis zelf. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor frake gevelbekleding. Onderhoud aan de gevel is erg belangrijk, dit voorkomt namelijk achterstallig onderhoud dat leidt tot dure reparaties en zorgt ervoor dat je huis duurzaam is beschermd en langdurig in goede staat blijft. Vergeet ook niet de binnendeurkozijn mee te nemen.

 

Zonnepanelen

Denk jij bij zonnepanelen nog steeds aan die opvallende platen van jaren geleden, dan is het tijd om je beeld hiervan te veranderen. Tegenwoordig zijn er steeds meer opties voor esthetische zonnepanelen die juist bijdragen aan de uitstraling van je huis. Vooral de varianten die worden geïntegreerd in het dak bieden een echte win-win

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top