Ervaren jij en je (bed)partner seksuele problemen? Praat erover!

Seksuele problemen komen voor bij mannen én bij vrouwen. Vaak ook nog meer dan men in eerste instantie denkt. Dit komt omdat er al lange tijd een groot taboe op dit onderwerp ligt. Mensen mogen niet over seks praten en krijgen schaamte opgelegd wanneer het gaat over seksuele verlangens, geaardheid of seksuele problemen. Gelukkig begint men nu langzaamaan anders te denken over deze onderwerpen. Het taboe wordt steeds meer doorbroken en over seks mag gesproken worden. Dit is een zeer positieve ontwikkeling en zorgt ervoor dat seks fijner wordt voor iedereen!

Oorzaken van seksuele problemen

Seksuele problemen kunnen heel divers zijn. Toch hoor je bepaalde problemen vaak terugkomen. Vaak is er sprake van een biologische/medische oorzaak óf is de oorzaak van het probleem psychisch van aard. Het kan ook voorkomen dat beiden een rol spelen. Zo is het extra lastig om van je probleem af te komen, maar dit is niet onmogelijk! Met de juiste hulp kun je een heel eind komen. Zo wordt seks weer iets om samen van te kunnen genieten.

Veel voorkomende seksuele problemen

Je vraagt je misschien af welke problemen huisartsen en seksuologen vaak voorbij horen komen. Daarom ook even de meest gehoorde problemen op een rijtje. Het eerste probleem dat vaak voorkomt bij mannen is het vroegtijdig klaarkomen. Ze komen al klaar voor de seks of onmiddellijk erna. Erg vervelend, want vaak wil men langer kunnen genieten van seks. Ook kan het zijn dat je als man zijnde geen goede erectie krijgt. Dit wil zeggen dat de erectie kort standhoudt of helemaal uitblijft. Op deze manier is het onmogelijk om geslachtsgemeenschap te hebben. Bij vrouwen zie je vaak vaginisme voorkomen. Hierbij verkrampen de buitenste spieren van de vagina, waardoor seks hebben zeer lastig gaat of heel pijnlijk is. De vrouw lijkt hier geen controle over te hebben. Daarnaast is pijn tijdens seks ook een veelgehoord probleem. Niet alleen bij vrouwen, maar ook zeker bij mannen.

Achterhaal de oorzaak en zoek naar een oplossing

Gelukkig valt er aan vrijwel alle seksuele problemen iets te doen. Ook aan de problemen die hier niet genoemd zijn. Soms kun je zelf een oplossing voor het probleem vinden, en soms zul je hiervoor hulp moeten zoeken. Wanneer jij er zelf niet uitkomt, kun je langs de huisarts gaan. Deze helpt je vaststellen of je probleem een medische of psychische oorzaak heeft. Zo kun je vervolgens worden doorverwezen naar een arts óf een seksuoloog. Voor het uitblijven van een (goede) erectie kun je zonder recept kamagra bestellen of cialis kopen. Dit doe je gemakkelijk online! 

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top